Naslovna > Gensis > GV70 > Luksuzni SUV otkrio svoje lice

Genesis GV70

Luksuzni SUV otkrio svoje lice

Hyndaijev luksuzni podbrend Genesis je otkrio svoj novi model koji bi lako mogao postati njegov adut na evropskom tržištu – GV70

Fotografije predstavljaju luksuzni SUV srednje veličine koji bi na evropskom tržištu predstavljao rivala BMW-u X3, Mercedesu GLC i Landr Rover Discovery Sport. Prema riječima proizvođača, GV70 će se bazirati na identičnoj platformi sa pogonom na zadnju osovinu kao i nova limuzina G70. Zbog toga, kupcima će na raspolaganju biti identična paleta pogonskih agregata koja uključuje dvolitarski benzinski četvorocilindraš od 254 KS i 2,2-litarski četvorocilindarski dizel od 202 KS.

 

 

 

Genesis je takođe potvrdio informaciju da će sve varijante GV70 u najvišim nivoima biti dostupne sa pogonom na sva četiri točka. U najsnažnijoj varijanti GV70 bi trebao biti pogonjen 3,3-litarskim V6 benzinskim agregatom od 373 KS. Genesis GV70 slijedi isti dizajnerski stil kao i limuzinski G70, sa gotovo identičnom trouglastom rešetkom hladnjaka i LED prednjim i zadnjim svjetlosnim grupama.

 

U kabini ovog luksuznog SUV-ja će se naći kombinacija kožnih presvlaka i aluminijumskih detalja, za koje Genesis tvrdi da su inspirisane aerodinamičkim avionskim oblikom. Na primjer, dijelovi komandi ventilacije i kvake na vratima dizajnirani su po ugledu na avionsko krilo.

 

 

 

Tu je i par velikih infotainment ekrana, jedan za navigaciju i medijske funkcije, a drugi umjesto konvencionalnih instrument pokazivača. Funkcijama se upravlja uz pomoć rotacionog dugmeta u iDrive stilu postavljenom na centralnu konzolu po ugledu na novi Hyundai Tucson.

 

Genesis je takođe najavio i Sport paket za ovaj luksuzni SUV koji uključuje 21-inčne aluminijumske naplatke, agresivniji prednji branik, vanjsku oblogu u tamnom hromu i izduvne cijevi većeg promjera. U kabini dolazi jedinstveni sportski upravljač i niz ukrasnih detalja od karbonskih vlakana.

 

 

Za sada još uvijek nema tačnih naznaka kada bi ovaj luksuzni SUV mogao stići na evropsko tržište...

Datum objave: 30/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook