Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > M70 xDrive predstavljen sa 650 KS i do 474 kilometara

BMW i7

M70 xDrive predstavljen sa 650 KS i do 474 kilometara

BMW nije dao nikakve detalje o cijenama za i7 M70 xDrive, ali ono što se zna svakako je da ulazni nivo i7 počinje od nešto više od 120.000 dolara, a i7 M70 bi trebalo da košta značajno više od toga...

Prije oko godinu dana, BMW je predstavio električni model i7, a nedavno automobilski proizvođač je predstavio moćni model i7 M70 xDrive za 2024. godinu. BMW će ga proizvoditi u svojoj fabrici u Dingolfingu, u Njemačkoj, a lansiranje na tržišta širom svijeta počinje u drugoj polovini 2023. godine. Novi i7 M70 xDrive ima najmoćniji električni motor fabrike BMW do sada. Snaga zadnjeg motora povećana je za 25,5 posto u odnosu na jedinicu u modelu i7 xDrive60, a povećanje je proizašlo iz udvostručenja broja namotaja u električnom motoru sa tri na šest. Zadnji motor proizvodi 483 KS, što u kombinaciji sa prednjim motorom od 255 KS daje električnom vozilu ukupnu snagu od 650 KS i pogon na sve točkove.

 

 

 


Ovaj pogonski sklop takođe proizvodi 1014 Nm obrtnog momenta u Sport modu, što se dodatno  povećava na 1100 Nm kada vozač aktivira funkcije M Sport Boost ili M Launch Control. Električni sedan može ubrzati od 0 do 100 km/h za 3,5 sekunde, što ga čini najbržim potpuno električnim modelom ovog brend, iako je njegova najveća brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

 

 

 

Baterijski paket i7 M70 xDrive modela pruža 101,7 kilovat-časova upotrebljive energije iz baterije kapaciteta od 105,7 kilovat-časova. To daje ovom električnom vozilu procijenjeni domet do 474 kilometra na temelju standarda postupka testiranja američke agencije EPA. Model i7 xDrive60 ima domet od oko 482 kilometra, u zavisnosti od veličine točkova. Ovaj model ima 11-kilovatni AC punjač i do 195 kilovata DC, što omogućava da se baterija napuni od 10 do 80 posto u 34 minute.

 

 

Moćni i7 će biti lansiran sa standardnom dvoosovinskom vazdušnom suspenzijom sa automatskim nivelisanjem i elektronski kontrolisanim amortizerima. Kao kočioni sistem za i7 težak 2.689 kg, BMW nudi plave M Sport kočnice sa M logom, a u ponudi će biti i model sa opcionim M Performance Professional paketom koji dolazi sa kliještima ofarbanim u crno. Standardni naplatci su 21-inčni od aluminijuma sa Jet Black završnom obradom i ukrasnim metalnim umecima, a proizvođač će takođe ponuditi opcione visokoperformantne gume na i7 modelu po prvi put, koje će se obmotavati oko 20-inčnih naplataka.

 


i7 M70 će imati M-specifične dizajnerske detalje poput bočnih pragova, logotipa, Shadowline obrube i crnih retrovizora sa dvostrukim krakom. BMW ima specifičan zadnji branik i umetak difuzora na zadnjem dijelu, dok M Performance Professional paket mijenja stil sa crnim M zadnjim spojlerom, crnom trakom za naglašavanje između zadnjih svjetala, crnim obrubom rešetke i crnim umetkom zadnjeg branika.

 

 

BMW će ponuditi i7 M70 xDrive sa svojim M-ekskluzivnim bojama i mat-finiš Frozen bojama. Kompanija će ponuditi dvobojne završetke i, pri lansiranju, imaće BMW Individual Liquid Copper i Sapphire Black kombinaciju, a biće dostupan u osam dvobojnih varijanti i preko 100 BMW Individual boja. i7 M70 takođe dolazi sa ažuriranim BMW-ovim operativnim sistemom iDrive OS 8.5 koji ima poboljšanu strukturu menija i QuickSelect funkcionalnost koja je dizajnirana da prikaže tačne informacije na pravim mjestima uzimajući u obzir korisničku elektroniku.

Datum objave: 21/04/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook