Naslovna > Auto moto sport > Marc Marquez zabilježio novu pobjedu

Moto GP – VN Češke

Marc Marquez zabilježio novu pobjedu

Iza Marqueza su se našli njegov timski kolega Dani Pedrosa, dok je treće mjesto zauzeo vozač Yamehe, Horge Lorenzo...

Čini se kako mladi Španac, Jorge Lorenzo, vozač tima Repsol Honda, polako ali sigurno grabi do šampionskog naslova u kraljevskoj Moto GP klasi, i to u svojoj debitantskoj sezoni. Marquez je pobjedom u Češkoj, na trci koja se vozila u Brnu, svoju prednost pred konukrencijom povećao za čak 26 bodova, što je zaista spektakularno i obećavajuće.

Pobjeda u Češkoj je četvrta uzastopna pobjeda Marc Marqueza, odnosno peta pobjeda u ovoj sezonu. Tragičar trke bio je Jorge Lorenzo, koji je vodio skoro do samog kraja, dok ga Marquez nije u samoj završnici uspio prestići, te na taj način sebi osigurati izuzetno važne bodove u daljoj borbi za naslov šampiona.

 

Iza Marqueza, na drugoj poziciji, našao se njegov timski kolega Dani Pedrosa, dok je Yamahin vozač, već pomenuti tragičar Jorge Lorenzo morao da se na kraju zadovolji sa trećim mjestom u Češkoj. Četvrto mjesto sebi je obezbjedio Valentino Rossi, peto Batistuta. Šesto mjesto pripalo je Bradlu, sedmo Doviziosu, dok su Hayden, Iannone i Espargar bili osmi, deveti i deseti.

 

Nakon ove trke vodeći je Marquez sa 213 bodova, drugo mjesto pripada Pedrosi koji ima 187 bodova, a na trećem mjestu se nalazi Jorge Lorenzo sa 169 bodova.

 

Naredna trka vozi se već ovog vikenda za Veliku nagradu Velike Britanije. 

Datum objave: 27/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook