Naslovna > Vijesti > Mazda predstavlja Takeri koncept
FOTO GALERIJA (7)

Geneva Motor Show

Mazda predstavlja Takeri koncept

Svojevrsna najava naredne generacije Mazde 6 je ustvari Takeri concept, koji će nakon svjetske premijere u Tokiju biti predstavljen i Europljanima

Takeri koncept je svoju premijeru imao na 42. Tokyo Motor Show – u u decembru prošle godine, a Mazda je zvanično saopštila da će se isti pojaviti narednog mjeseca u Ženevi. Ono što je zanimljivo za ovaj koncept jeste činjenica da je on ustvari svojevrsna najava Mazde 6 koja se očekuje naredne godine. 

 

Kada se govori o Mazdi Takeri, dvije stvari se konstantno ponavljaju, a to su SkyActive i sistem za prikupljanje energije prilikom kočenja. SkyActive tehnologija je okosnica budućnosti Mazde i može se definisati kao kompromis između ekonomičnosti i performansi agregata.Mazda Takeri pored SkyActive tehnolgoije i iElop sistema za prikupljanje energije prilikom kočenja, promoviše i Mazdin novi dizajnerski jezik „Kodo“, što znači duša u pokretu. Za pogon se brine novi 2,2 litarski SKYACTIV-D dizel motor sa 173KS i 420 Nm, dok emisija CO2 iznosi 104 grama po km. Pored Mazde Takeri, u Ženevi će se naći i CX-5, kompaktni crossover SUV te posebna edicija MX-5  pod nazivom Special Edition Spring 2012, koja će se u Velikoj Britaniji prodavati kao ‘Venture Edition’. 

Datum objave: 15/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook