Naslovna > Vijesti > Mercedes-Benz S- Class sa instalacijom od 48 V

Mercedes-Benz S- Class

Mercedes-Benz S- Class sa instalacijom od 48 V

Mercedes-Benz priprema snažniji facelift prestižne ''S'' klase. Promjene neće biti samo dizajnerske prirode jer se ispod lima pripremaju velika tehnička unaprjeđenja.

Možda najpopularniji automobilski brand na svijetu, njemački Mercedes-Benz, priprema velika poboljšanja prestižne ''S'' klase koja bi se u prodajnim salonima trebala naći u prvim kvartalu 2018. godine.
Taman kada su mnogi pomisli da je što se tiče hibridne tehnologije, manje-više, sve rečeno Mercedes-Benz ide korak dalje. U redizajniranoj verziji ''S'' klase naći će se elektroinstalacija sa 40 volta. To je logičan potez jer sve brojnija elektronika u modernim automobilima akumulatore od 12v previše opterećuje čime postaje nepouzdana. Podizanjem instalacije na veći napon dobilo bi se mnogo toga a ono što je važnije zadržala bi se sigurnost za čovjeka. Kao što je poznato napon do 65 v smatra se kao bezopasan za ljudski organizam.

 


Inovacijama tu nije kraj. Snažnija elektroinstalacija iskoristit će se za ugradnju sistema koji će ujedno služiti kao anlaser, alternator i elektromotor kao u ''pravim'' hibridnim vozilima. Snaga elektromotora prenosit će se direktno na radilicu motora što pojednostavljuje konstrukciju i smanjuje gubitke u prenosu.
Za sada je opisana tehnologija predviđena za redne benzinske motore sa šest cilindara po kojima je Mercedes-Benz postao poznat. Zato nikoga ne čudi činjenica što je donesene odluka da se napuštena koncepcija ponovo aktivira. 

Datum objave: 13/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook