Naslovna > Vijesti > Mercedes bolji od BMW-a

U SAD-u

Mercedes bolji od BMW-a

Podaci o prodaji dva proizvođača na tlu Sjedinjenih država su na strani Mercedesa, koji je zabilježio rast ali i više prodatih jedinica u odnosu na BMW

Utrka između premium brandova je uvijek zanimljiva, a na posebnom tržištu kakvo je američko (SAD), stvari postaju još zanimljivije. Prošle godine je u ovoj zemlji BMW imao prednost, no sada Mercedes prelazi u dominaciju. 

 

Mercedes je u prethodnom mjesecu u SAD-u prodao 22.515 automobila, što je povećanje od 19 % u odnosu na isti mjese prošlegodine. S druge strane, BMW Je u istom periodu  zabilježio rast od 7,8 % i prodao 22.168 automobila.  Ako se gledaju rezultati za prvih pet mjeseci ove godine, brojke su opet na strani Mercedesa. U periodu januar-maj proizvođač iz Stutgarta prodao je u SAD-u 106.364 jedinica, što je u odnosu na isti period prošle godine rast od 18 %.  BMW je u istom periodu prodao 1.585 automobila i zabilježio rast od 14 %.  Treći važan premium brand u SAD-u je Lexus, koji je u maju prodao 21.643 jedinice, dok je Audi  zabilježio rast od 10 % i u maju prodao 11.503 automobila. 

Datum objave: 03/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook