Naslovna > Vijesti > Mercedes odustaje od Ducatija

Zvanično

Mercedes odustaje od Ducatija

U igri za preuzimanje Ducatija učestvovali su mnogi, manje i više poznati brandovi, no kako stvari stoje Mercedes je definitivno odustao od ove avanture

Mercedes neće preuzeti Ducati. Objavio je to zvanično predstavnik Daimlera medijima. Ovo znači da Audi ostaje najbliži preuzimanju kompanije koja se bavi proizvodnjom dvotočkaša. No, pod znakom pitanja ostaje saradnja Ducatija i Mercedesovog AMG-a.

 

Naime, još 2010.godine AMG je postao zvanični sponzor Ducatijevog MotoGP tima. Godinu dana poslije, vlasnici Ducatija su objavili priču o prodaji, pa se zbog veze AMG-Ducati u priči o kupovini uvlačio i Mercedes. No, od toga neće biti ništa, a AMG će i dalje nastaviti sponzorstvo. Oba brenda će promovisati jedan drugog na različitim mjestima, te će se saradnja nastaviti. No, ne vjerujemo da će ta saradnja preživjeti ukoliko Audi preuzme Ducati, no vidjećemo. Razlog zašto Mercedes ne želi Ducati možda treba tražiti u (nevjerovatnoj) glasini da brand iz Stutgarta želi proizvoditi motocikle s vlastitim logom. Zamislite dvotočkaš sa trokrakom zvijezdom. Nevjerovatno, ali ne i nemoguće.

Datum objave: 04/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook