Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Milioniti BMW

Veliko slavlje u Shenyangu

Milioniti BMW

U najmlađoj tvornici vozila u Tiexi-u proizvedeno je milionito vozilo BMWa i to produžena verzija serije 3, koja se od 2012.godine ekskluzivno proizvodi za kinesko tržište ...

„Već više od 10 godina, u sklopu Joint Venture-a, proizvodimo vozila marke BMW u Kini. Proizvodna lokacija Shenyang s dvije tvorniceTiexi i Dadong time je elementarni dio naše svjetske proizvodne mreže. U Kini, Europi i Americi želimo i dalje profitabilno rasti“, rekao je je Harald Krüger, član Uprave BMW AG-a za proizvodnju. Tvornica u Shenyang-u radi u sklopu Joint Venture-a skupa s Brillliance China Automotive Holdings Limited i proizvodi isključivo za kinesko tržište. Proizvodna lokacija Shenyang uključuje tvornice Dadong, u kojoj se proizvodi produžena verzija BMW serije 5 te tvornicu Tiexi, u kojoj se proizvode BMW serije X1, produžena verzija BMW serije 3, BMW serije 3 limuzina te ZINORO vozila.

 

Visoku razinukvalitete potvrđuju redovito nezavisni stručnjaci. Kapacitet proizvodnje ove dvije tvornice je od 300.000 jedinica u godini, koji će se kroz sljedeće dvije godine povećati na 400.000. BMW Grupa s vremenom će povećati broj proizvedenih BMW modela s tri na šest.Lokacija u Shenyang-u sadrži i tvornicu motora, koja snadbijeva Dadong i Tiexi s motorima za tamo proizvedena BMW vozila. Joint Venture BMW Brilliance Automotive osnovan je 2003.godine i obuhvata proizvodnju i distribuciju BMW vozila u Kini te zapošljava 14.000 radnika. U 2014. godini BMW Grupa i Brilliance China Automotive Holdings Limited prijevremeno su produžili ugovor za zajedničku firmu BMW Brilliance Automotive do 2028.godine.

Datum objave: 09/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook