Naslovna > Automobili > Porsche > Boxster > Mjera zahtjevnijih kupaca

Porsche Boxster Spayder

Mjera zahtjevnijih kupaca

Boxster Spyder novi model Porschea dizajniran je da privuče najprobirljivije kupce koji automobile ove marke vole zbog njihovih sportskih osobina ...

Osnovne karakteristike novog Boxstera su agresivniji izgled, manja masa i snažniji motor koji je prije svega namjenjen kupcima koji uživaju u sportskoj vožnji. Moćni Caymana GT4 bio je uzor po kojem je napravljen prednji dio Boxter Spaydera kojem je na prvi pogled vidno povećan otvor za vazduh. Poklopac motora koji se nalazi iza zaštitnih roll bar elemenata dobio je jedinstvene talasaste nabore, a spojler, koji se nalazi između stop svjetala, dodatno je naglašen.

 

Kako bi smanjio ukupnu masu vozila Porsche je potpuno promijenio konstrukciju i mehanizam pokretnog krova. Sada je krov lakši nego na klasičnom Boxsteru, dok podizanje i spuštanje krova nije potpuno automatizovano. Konstrukcija se oslobađa iz kućišta električnom komandom, ali se čitav postupak mora dovršiti manuelno. Ono što je Boxster Spyder dobio novo u svojoj unutrašnjosti su nova sportska sjedišta i novi volan, a kako je glavna ideja bila smanjenje mase automobila u svrhu poboljšanja performansi ,vozilo se standardno isporučuje bez klima uređaja i audio/multimedijalnog sistema. Na zahtjev kupaca proizvođač će besplatno ugraditi klimu i muziku.

 

Porsche je ovaj automobil opremio snažnim 3.8-litarskim čestocilindarskim motorom koji proizvodi 375 KS (276 kW). Snaga se na točkove prenosi isključivo putem šestobrzinskog manuelnog mjenjača, za ubrzanje od 0 do 100 potrebno je 4,5 sekunde, dok je maksimalna brzina je 290 km/h. Sportske karakteristike upotpunjuju unapređeni upravljački sistem, snažne kočnice preuzete su iz modela 911, sportsko oslanjanje koje je spušteno za 20 mm. Kada se u ljeto nađe u prodajnim salonima, kupci će za Boxster Spyder morati da izdvoje 79.945 eura, koliko iznosi početna cijena ovog automobila.

Datum objave: 06/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook