Naslovna > Vijesti > Moćniji i agresivniji od prethodnika

2015 Mercedes CLS63 AMG Coupe

Moćniji i agresivniji od prethodnika

Novi dizajn dizajn automobila donosi vrhunske tehnologije u okviru nove CLA63 AMG modele...

Mercedes-Benz CLS63 AMG Coupe model je sada još atraktivniji i više sportski nastrojen, nego njegov pretodnik. Vizuelno, ovaj model visokih performansi izgleda dominantnije i više atletske građe nego ikada prije.

 

 

Što se opreme za ovaj model tiče, ona  je sada mnogo ekskluzivnija, te  posjeduje viši kvalitet, a sve to zahvaljujući facelfitu kojem je ovaj automobil podvrgnut. AMG SPEEDSHIFT MCT sedmostepena sportska transmisija sada reaguje još brže nego inače, pa je vožnja u ovom automobilu zaista pravi užitak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi dizajn donosi vrhunske tehnologije u okviru CLS63 AMG modele. Ukupno pet varijanti ovog modela sada je dostupno. Ubrzavanje od 0 do 100km/h je ostvarivo samo za 3.6 sekundi, čime ovaj model uspijeva da ostavi sve svoje konkurente daleko iza sebe.

 

U kombinaciji sa ovim futurističkim Multibeam LED svetlima, prednja sekcija automobila simbolizuje čist dinamizam i performanse. Moćni AMG V8 modeli su sada vizuelno značajno drugačiji svih od ostalih CLS modela.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnja sekcija je takođe prerađena tako da se razlikuje u odnosu na standarde modele. AMG sport izduvni sistem sa dvije hromirane izduvne cijevi obezbjeđuje vizuelni i zvučni užitak. Vozilo je opremljeno sa AMG 5.5L V8 biturbo motorom koji razvija 557 do 585ks snage i od 720 do 800Nm obrtnog momenta u zavisnosti od konfiguracije.

 

Varijanta sa 557ks snage troši 9.9L/100km i oslobađa 231 g/km COw2 emisije. Varijanta sa 585ks snage troši nešto više, tačnije  oko 10.4L/100km uz emisiju od 243g/km. Sve varijante su usaglašene sa Euro6 propisima koji se odnose na štetne emisije. U okviru sedmostepene automatske transmisije je dostupno četiri režima vožnje i to C za kontrolisanu efikasnost, S kao sportski režim, S+ kao Sport + i M kao manuelni režim.

 

Datum objave: 01/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook