Naslovna > Automobili > BMW > X4 > Model koji podiže standarde na nov nivo

2015 BMW X4 crossover

Model koji podiže standarde na nov nivo

Prednji kraj karakteriše izuzetno agresivan stil sa izuzetnom rešetkom motora, koja je smještena između twin prednjih svjetala...

Bavarska kompanija BMW objavila je nove zvanične fotografije svojg X4 crossover modela. Radi se o automobilu koji je baziran na tehničkoj osnovi modela X3, ali istovremeno posjeduje svoj sopstveni karakter i podiže standarde na jedan potpuno novi nivo. Ranije smo imali priliku da ga vidimo u vidu preview – a kao X4 koncept. Na samom automobilu u njegovoj konačnoj formi možemo da vidimo i neke tragove stila, koji su inspirisani modelom, BMW X6.

 

Prednji kraj je ističe prema izuzetno agresivnom stilu sa istaknutom rešetkom motora, koja se nalazi negdje između twin prednjih svjetala i svjetala za maglu. Linija krova se lagano spušta, pa ne možemo a da ne primjetimo da nas podsjeća na liniju koja je karakteristična kod nekih sportskih coupe modela.

 

 

 

 

 

 

 

BMW X4 je dobio i LED svjetla u okviru zadnje svjetlosne grupe, kao i zadnji difuzor. Što se tiče dimenzija, crossover je 14mm duži i 36 mm niži u odnosu na X3 model. Unutrašnja, putnička kabina podjeća na onu koju imamo priliku da vidmo kod X3 modela, te je veoma lijepo ukrašena aluminijumskim detaljima, sjajnim crnim okvirima i elegantnim ukrasima.

 

Ono što je svakako nezanemarivu jesu pogonski agregati kojima BMW uvijek raspolaže. Ovaj model će biti dostupan sa šest različitih motora, uključujući i 2.0 litarski TwinTirbo četvorocilindarski dizel motor sa 190 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Drugi agregat koji je dostupan jeste 3.0 litarski TwinTurbo linijski šestocilindarski motor koji razvija 258 KS i 560 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

 

 

 

 

Treći motor koji je na raspolaganju jeste 3.0 litarski Twin Power šestocilindarski dizelaš sa 313 KS i 630 Nm obrtnog moemnta. Tu je i 2.0 litarski Twin Power Turbo četvorocilindarski motor koji razvija 184 KS, 245 KS, te 3.0 litarski Twin Power turbo šestocilindarski benzinac koji razvija 306 KS i 400 Nm obrtnog moementa. 

Datum objave: 26/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook