Naslovna > Automobili > Maserati > Ghibli > Muzika na struju

Maserati Ghibli

Muzika na struju

Iako Maseratijevi modeli svojom pojavom privlače pažnju, on ipak ne prodaje veliki broj primjeraka svojih vozila. Smatrajući da će tako povećati svoju popularnost na tržištu Maserati započinje sa elektrifikacijom svog asortimana, a prvi elektrifikovani model bi trebao biti Ghibli...

Još uvijek nije poznato kakav tačno pogonski sklop će ponijeti Ghibli, ali će svakako biti dostupan u plug-in hibridnom obliku. Prema pisanju medija, elektrifikovani Ghibli bi mogao biti opremljen četvorocilindarskim ili snažnijim šestocilindarskim agregatom kao glavnim izvorom snage. Ukoliko se cilja na masovniju prodaju četvorocilindarski agregat predstavlja bolji izbor, za razliku od agregata sa šest cilindara koji bi više privlačio sportski orijentisane kupce, koji su ipak u manjem broju.

 

 

 

Granturismo i Grancabrio će dobiti novu generaciju u toku naredne godine. Oni će biti potpuno električni automobili koji će biti znatno snažniji od aktuelnih V8 varijanti, ali neće imati jedan od zaštitinih znakova ovog brenda – zvuk. Kako bi sačuvao popularnost ovog modela sa dvoje vrata Maserati će morati dobro da se potrudi, jer je čuveni zvuk V8 agregata jedna od najprivlačnijih stavki pored dizajna i performansi. Maesrati je itekako svjestan ove činjenice i u svom nedavnom saopštenju javnosti je potvrdio da su u toku radovi na električnom pogonu za ova dva navedena modela, ali je pri tome istakao da je zvuk motora itekako važan.

 

 

 

U toku ove eksperimentalne faze razvijaće se i zvuk koji će karakterizovati električni pogon. Nadolazeće potpuno električne serije će imati karakterističan zvučni potpis, što je odavno jedan od atributa Maseratijevih modela sa konvencionalnim pogonom. Kupci će zbog toga imati potopuno zadovoljstvo u vožnji jer će Masratijevi modeli kombinovati uživanje, udobnost i performanse u vožnji sa jedinstvenim i nepogrešivim zvučnim potpisom. Zahvaljujući ispitivanjima koji se izvode u različitim uslovima na cesti i trkačkoj stazi, prikupiće se važni podaci za razvoj i definisanje novih električnih pogonskih sklopova koji će se koristiti u narednim generacijama Maseratijevih modela. – ističe se u saopštenju.

 

 

Kako će izgledati ovaj koncept, treba se strpiti do sljedeće godine kada se očekuje najavljeno debitovanje nove generacije Granturismo i Grancabrio. U svakom slučaju biće dobro imati u ponudi zabavan i uzbudljiv proizvod italijanske škole dizajna sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Datum objave: 30/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook