Naslovna > Vijesti > Na Bjelašnici takmičenje skijaša

Mazda je generalni sponzor

Na Bjelašnici takmičenje skijaša

Ovog vikenda 14. i 15. februara na Bjelašnici se održava trdicionalni ski Kup Srebrna lisica Connecta 2015, čiji je organizator Ski Klub Bjelašnica, a generalni sponzor Connecta d.o.o., ovlašteni Mazda distributer za Bosnu i Hercegovinu …

Takmičenje juniora u alpskim disciplinama održava se već deveti put, a ove će godine uključiti učesnike iz više zemalja. Prepoznavši značaj sportskih dječijih aktivnosti i promoviranje skijanja kao najatraktivnijeg zimskog sporta, Connecta je odlučila podržati ovogodišnji Kup. „Rijetke su zemlje u svijetu, koje kao Bosna i Hercegovina, imaju prirodnu blagodet dostupnosti skijališta, pa je time animiranje djece za uključivanje u ovaj sport na neki način, naša obaveza. Mi, Connecta i Mazda, smo ponosni što ćemo ove godine biti dio 9. Kupa Srebrna lisica, Connecta 2015, i imamo namjeru i ubuduće afirmirati ovakve i slične projekte, izjavila je Zinaida Kurtćehajić, brand manager Mazde. Takmičenja u okviru najveće dječije ski manifestacije koja se održava na Bjelašnici su podijeljena u 8 dječijih kategorija, prema uzrastu po četiri za djevojčice i dječake.

 

Prva trka počinju u subotu 14.februara u 9 h, a finalni poredak učesnika će se znati u nedjelju kada je za 15h zakazano proglašenje pobjednika. Osim standardnih sportskih trofeja, najboji će dobiti i prigodne Mazda poklone. Prateći program cijele manifestacije je Mazda sniježna zabava, u kojoj se posjetioci mogu upoznati sa Mazda vozilima, ali i dobro zabaviti. „Za najmlađe naše goste smo pripremili zanimljive sadržaje, penali na snijegu, takmičenje u pravljenju Snješka Bijelića, ... a najuspješniji će dobiti simpatične Mazda nagrade. Naravno, mogu nam se pridružiti i oni malo stariji. Svakako dođite na Bjelašnicu ovog vikenda, podržite najmlađe skijaše, i budite i Mazdini gosti“, dodala je Kurtćehajić.

Datum objave: 12/02/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook