Naslovna > Vijesti > Na evropskom tržištu od jeseni

Peta generacija Ford Mondeo modela

Na evropskom tržištu od jeseni

Pretpostavlja se da će ovaj automobil biti jeftiniji od stare verzije…

Ako je vjerovatni novim izvještajima, čini se kako će se peta generacija Fordovog Mondeo modela naći na evropskom tržištu krajem ove godine, tačnije, na jesen. U Fordu je imao nešto drugačije planove; oni su željeli da lansiraju ovaj model već u aprilu, ali pojavili su se određeni problemi koji su se ticali specifikacija.

 

Prema navodima, kada se ovaj automobil pojavi u Evorpi, on će biti nešto jefitniji od stare verzije. Potencijalne kupce svakako će obradovati vijest da će biti dostupna i izvanredna Vignale verzija, koja će da bude opremljena svim luksuzom koji Ford može da nam ponudi.

 

Ispod poklopca motora naći će se i novi 1.5 litarski EcoBoost benzinski motor, koji će razvijati 150 KS, baš kao i 1.6 litarska jedinica. Ostali motori su 1.6 i 2.0 litarski EcoBoost jedinice, te novi 1.5 litarski TDCI dizelaš, a tu je i poznati 2.0 litarski dizelski agregat. Pored ovih navedenih, biće dostupna i hibridna verzija, koja će da kombinuje 2.0 litarski benzinski motor i elektromotor ukupne snage o 188 “konja”.

 

U standardnoj opremi naćiće se ručni mjenjač, dok bi uz nadoplatu trebala biti dostupna i 6-stepena Powershift varijanta. Dizelski model opremljen je automatskim mjenjačem, a po prvi put biće dostupan sa pogonom na sva četiri točka. 

Datum objave: 30/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook