Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Na prodaju automobil novog F1 šampiona

Max Verstappen

Na prodaju automobil novog F1 šampiona

Nedavno krunisani kralj najbržeg cirkusa na svijetu prodaje svoj automobil, a sav novac od prodaje ide u humanitarne svrhe...

Svjetski popularni vozač Formule 1, Holanđanin Max Verstappen, koji je prošlog vikenda na spektakularan način postao šampion ovog takmičenja, prekinuvši višegodišnju dominaciju Luisa Hamiltona, sada prodaje svoj automobil. Međutim nije riječ o bolidu kojim je stigao do trofeja u Formuli 1, već o njegovom privatnom hečbeku za svakodnevnu vožnju, Hondi Civic Type R. Novi šampion će prodajom svog modela koji je sposoban za izlaske na stazu ali i za vožnju običnim ulicama, usrećiti jednog kupca, ali i dobrotvornu organizaciju pod nazivom Wings for Life, na čiji račun će otići novac dobijen prodajom.

 

 

 

 

 

 


Ovaj automobil će se prodavati putem internet sajta CarNext, koji još uvijek nije zvanično otkrio automobil. Uzimajući u obzir karakteristike samog automobila početna cijena na aukciji bi najvjerovatnije mogla biti 33.333 eura. Međutim obzirom na popularnost mladog vozača, te na nedavno osvojenu titulu u F1, nema sumnje da će prilikom prodaje u igri biti veliki broj zainteresovanih kupaca, te da će zadnja cijena biti značajno veća od početne. Što veća cijena to veće zadovoljstvo u organizaciji Wings for Life, kojoj će ovaj događaj neizmjerno pomoći u njihomov daljem radu. Još neke karakteristike ovog modela su oko 50.000 prijeđenih kilomatara na satu, te određena prilagođenja, samo za ovaj model. Zvanično otkrivanje automobila održaće se 17. decembra, a zainteresovani kupci će tada dobiti više informacija o tome kako kupiti ovaj automobil.

Datum objave: 15/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook