Naslovna > Automobili > BMW > X1 > Na tragu većih SAV-ova

Novi BMW X1

Na tragu većih SAV-ova

Prema komentarima većine prethodni model je bio tek povišen karavan, ali sada je BMW-u s odlučio da sa novom generacijom X1 ponudi crossover koji je na tragu većih Sport Activity Vehicle …

Na prvi pogled novi BMW X1 je dobio nove odbojnike i znatno veći otvori maske hladnjaka, a tu su i svjetla koja su opremljena LED tehnologijom. Uz spojler na vratima prtljažnika novi X1 je dobio minimalno snižavanje visine krova u zadnjem dijelu. U ponudi BMW-a X1 moći će se naći paketi SportLine koji sadrži novi aerodinamički karoserijski kit i lakše 18-inčne aluminijske felge, dok uz paket M Sport stižu sportska sjedišta obložena alkantarom i sa nekoliko aluminijskih detalja u unutrašnjosti. Osim klima-uređaja i multimedijalni sistem iDrive kojim se upravlja preko 6,5-inčnog displeja kupci BMW-a X1 će sa osnovnim paketom opreme dobit i tkaninu na sjedištima.

 

Početna ponuda motora za novi X1 zasnovana je na pet mogućih dvolitarskih četverocilindarskih opcija. Najslabiji dvolitarski dizelski motor nudi 150 KS i 330 Nm najvećeg obrtnog momenta, dok je najjača dizelska ponuda motora sa 231 KS i 450 Nm najvećeg obrtnog momenta. Slabiji benzinski motor nudi 192 KS i 280 Nm, dok snažnija varijanta isporučuje 231 KS i 350 Nm najvećeg obrtnog momenta. Uz osnovne pakete opreme i slabije motorne opcije X1 će se isporučivati s pogonom preko prednje osovine. U Njemačkoj prodaja BMW-a X1 počinje u oktobru.

 

Datum objave: 08/06/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook