Naslovna > Vijesti > Nabildan i naočit

Audi

Nabildan i naočit

Trenutno najjače svjetsko tržište je kinesko pa tako ne čudi da svi relevantni proizvođači učestvuju na azijskim sajmovima automobila. Izuzetak nije ni Audi, koji je za sajam automobila u Pekingu pripremila premijeru sportske RS verzije svog kompaktnog SUV modela Q3.

Kako tvrde u Audiju, još uvijek je riječ isključivo o konceptnom vozilu, ali nema sumnje da će se u skorije vrijeme pojaviti i serijska varijanta. Do tada, publika u Pekingu će se diviti konceptu pod čijim prednjim poklopcem kuca 2.5-litarski TFSI petocilindrični turbo benzinac sa 360 KS, uvezan sa sedmostepenim S Tronic mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

 

Ovakav potencijal sasvim je dovoljan da Q3 RS dosprinta do 100 km/h za 5,2 sekunde i maksimalne brzine od 265 km/h, a sve to uz nezaobilazni Quattro pogon na sve točkove. Što se tiče razlika u poređenju sa standardnim modelom, RS stiže na 20-colnim točkovima sa pneumaticima 255/30, a visina karoserije mu je redukovana za 25 mm. Tu je i poseban aero paket sa posebnim RS prednjim branikom, karakterističnom saćastom maskom hladnjaka, spojlerom od karbonskih vlakana, proširenim blatobranima, te zadnjim spojlerom i difuzorom. U enterijeru uz implantate od karbona dominiraju posebna sportska sjedišta presvučena Nappa kožom i alcantarom.

Datum objave: 24/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook