Naslovna > Automobili > Dacia > Spring Electric > Nagrada „ Best buy car of Europe 2022“

Dacia Spring

Nagrada „ Best buy car of Europe 2022“

Žiri nagrade AUTOBEST, koji čine automobilski novinari iz 32 evropske zemlje, je dodijelio Daciji Spring titulu za najbolji omjer kvaliteta i cijene za ovu sezonu...

Ubjedljivom prednošću u odnosu na ostale takmičare Dacia Spring je proglašena najboljim i najpristupačnijim vozilom u konkurenciji. Po prvi put u 21-godišnjem održavanju ove nagrade, žiri Autobesta je proglasio neki 100 % električni automobil za pobjednika. Nakon prošlonedjeljnog osvajanja nagrade Good Dea lna dodjeli automobiliskih nagrada Automobile Awards, Autobestova titula je još jedno priznanje Dacijinoj viziji 100 % električne mobilnosti koja je esencijalna i dostupna svima. Predstavljen krajem marta 2021., Dacia Spring je u trenu osvojio kupce i prikupio 43.000 porudžbina.

 

 

 

 

 

Postoji dobar razlog za to: Spring nudi električnu mobilnost bez suvišnih dodataka, oslanjajući se na esencijalnu opremu (navigacija, klima-uređaj, električni prozori, replikacija ekrana pametnog telefona itd.) po najboljoj ceni u Evropi. Ovaj kompaktni SUV nudi rekordnu prostranost sa četiri prava sjedišta, a pokreće ga efikasni i pouzdani električni motor zahvaljujući kom ostvaruje domet do 305 km u gradskoj (WLTP) i 230 km u mešovitoj vožnji (WLTP). „Veoma smo ponosni na to što smo osvojili nagradu AUTOBEST za 2022. To je još jedan dokaz Dacijine predanosti da svojim kupcima uvek ponudi ono što im je zaista potrebno. Spring je pravo savremeno vozilo, jednostavno i dostupno najširem krugu kupaca. Želio bih da zahvalim članovima žirija nagrade AUTOBEST što su nam potvrdili da kao marka idemo u dobrom smjeru.” Denis LeVot, glavni direktor marki Dacia i Lada Osim što je osvojio nagradu Best Buy Car of Europe 2022, Dacia Springje ostvario sjajne rezultate na izazovu ECOBEST Challenge 2021 koji je AUTOBEST organizovao u novembru ove godine, i to u sledećim kategorijama: Ostvareni domet od 221 km u mješovitom ciklusu vožnje (u poredjenju sahomologovanih 230 km dometa prema WLTP-u). Preostali domet od 31 km sa ispražnjenom baterijom (0 % baterije na pokazivaču kontrolne table). Energetska efikasnost od 8,25 km/kWh, što je najbolja izmjerena vrednost u konkurenciji od 15 testiranih vozila.

Datum objave: 16/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook