Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Nagrada i za BMW 3

Zlatni volan

Nagrada i za BMW 3

Šesta generacija, peti trijumf: novi BMW serije 3 osvojio je nagradu „Zlatni volan“ za 2012. godinu od strane magazina „Auto Bild“ i „Bild am Sonntag“. Nova generacija ove sportske limuzine dospjela je na sam vrh, osvojiviši ovu važnu međunarodnu automobilsku nagradu i to po peti puta od kada se ovaj model nalazi na tržištu.

Više od trideset godina, BMW serije 3 redovito se nalazi na popisu pobjednika za osvajanje nagrade „Zaltni volan“. Time je ujedno i najuspješniji model u povijesti budući da niti jednom drugom modelu nije uspjelo češće osvojiti tu nagradu u usporebi s rezultatima koje je postigao BMW serije 3. Sada je nagrađena njegova šesta generacija. 

 

Priča o uspjehu počela je još 1978. godine, a nagrade su potom usljedile 1991., 1994. i 1998. godine. Istodobno, BMW serije 3 je postao najuspješnije prodavanim automobilom na svijetu u klasi premium automobila. Norbert Reithofer, Predsjednik Uprave BMW AG osobno je preuzeo trofej na svečanoj dodjeli nagrade koja je održana u Berlinu. Treće mjesto u kategoriji Cabrio i Coupe modela osvojio je BMW serije 6 Gran Coupe dok je  BMW je također nagrađen i nagradom „Zlatni volan za oglašavanje“. Žiri je naime trenutačno aktualnu BMW-ovu xDrive oglasnu kampanju ovjenčao nagradom u ovoj kategoriji. Tu je nagradu preuzeo Ian Roberston, zadužen za prodaju i marketing BMW AG. Sve to učinilo je BMW najuspješnijim proizvođačem u ovogodišnjoj dodjeli nagrada i natjecanju za osvajanje „Zlatnog volana“.

Datum objave: 10/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook