Naslovna > Vijesti > Najači najmanji model

Audi

Najači najmanji model

Audi A1 Quatro je posebna edicija ovog modela koja će se proizvesti u samo 333 primjerka, a premijerno će biti predstavljena na Salonu u Ženevi

Audi je objavio fotografije i detalje o svojoj najjačajoj izvedbi modela A1, koji će premijerno biti prikazan na Salonu u Ženevi u martu naredne godine. Ispod poklopca motora nalazi se 2.0-litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjačem i direktnim ubrizgavanjem izlazne snage od 256 KS pri 6000 o/min  i 350 Nm obrtnog momenta pri 2500-4500 o/min. Ta snaga se na točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog mjenjača. 

 

S pogonom na sve točkove ovaj mališa do 100 km/h dolazi za 5,7 sekundi i razvija najveću brzinu od 245 km/h. Deklarisana potrošnja goriva je 8,5 litara.  Ono što ovaj model čini jedinstvenim je njegov izgled koji je u odnosu na standardni A1 prilično izmjenjen.  Na prvi pogled najuočljiviji su  18-inčni točkovi (gume 225/35 R18), metalik boja, drugačiji prednji branik sa velikim otvorima za vazduh, zadnji krovni spojler, difuzor, pragovi, zatamnjena stakla... U unutrašnjosti dominira sportski duh sa multifunkcionalnim sportskim upravljačem sa zaravnjenim donjim dijelom, a tu su i sportska sjedišta, Nappa crna koža, alu-pedale. Cijena nije saopštena, ali je saopšteno da će se ovaj model izraditi samo u 333 primjerka te da će prodaja početi u drugoj polovini naredne godine. 

Datum objave: 21/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook