Naslovna > Vijesti > Najava novog CC

VW Sport Coupe GTE

Najava novog CC

Kako je Volkswagen u Ženevi izložio koncept coupe limuzine saznali smo da je ovo ujedno i najava novog aktuelnog modela CC …

Na sajmu automobila u Ženevi na osnovu koncepta koji je Volkswagen prestavio, svi posjetioci mogu da vide u kom pravcu će razmišljati dizajneri kada budu oblikovali produkcijski model ove coupe limuzine. Koncept Sport Coupe GTE dugačak je 4.869 mm, širok 1.864 mm, visok 1.407 mm, što znači da je duži i širi od aktuelnog Passata.

 

Međuosovinsko rastojanje je poraslo za 50 mm i iznosi 2.841 mm, pa će putnici na zadnjim sjedištima sada imati dovoljno mjesta za noge. Kako je sve dilo veću verziju tako je sada na raspolaganju i veći prtljažnik zapremine 480 litara. Kabina konceptne verzije osmišljena je tako da ima 4 zasebna sjedišta, ali se očekuje da će naredni model vjerovatno imati klasičnu zadnju klupu.

 

Kao što je u zadnje vrijeme postala praksa i u ovom automobilu na centralnoj konzoli nema većine tradicionalnih fizičkih komandi, umjesto dugmića, tu je veliki ekran osjetljiv na dodir. Automobil je postavljen na velike 21-inčne točkove, koji bi na serijskoj verziji trebalo da se smanje, a za pogon je upotrijebljen hibridni sistem koji se sastoji od 3.0 litarskog V6 TSI benzinca i 2 elektromotora. Benzinski motor proizvodi 295 KS, a ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema dostiže 380 KS, što je dovoljno da Sport Coupe GTE do stotke ubrza za 5,2 sekunde i da dostigne 250 km/h. Njegova prosječna potrošnja je do 2 l/100 km, navode u Volkswagenu.


 

Datum objave: 05/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook