Naslovna > Automobili > Aznom Automotive > Palladium > Najava prve svjetske hiperlimuzine

Aznom Palladium

Najava prve svjetske hiperlimuzine

Italijanska kompanija Aznom Automotive teaser skicama najavljuje svoj veliki i neobičan model...

U zadnje vrijeme se može vidjeti mnoštvo terenaca i crossovera koji se smatraju limuzinama, a prema teaser skicama uskoro bi se na tržištu mogla naći limuzina koja se smatra terencom i crossoverom. Za sada nema previše detalja oko navedenog projekta, ali se zna da italijanska kompanija Aznom Automotive radi na luksuznom modelu dužine gotovo šest metara.

 

 

 

Sudeći prema obliku i proporcijama sa fotografija, model pod nazivom Paladium bi trebao biti prilično impozantan. Ovakva pretpostavka i nije daleko od istine, jer prema izjavi Aznoma dimenzije ovog automobila se protežu šest metara u dužinu i i gotovo dva metra u visinu. Za poređenje, ovakve dimenzije su gotovo identične novom pick-upu Ford F-150 Crew Cab, tako da će ovaj italijanski automobil zaista biti ogroman.

 

 

 

 

 

Aznom opisuje Palladium kao prvu svjetsku „hiperlimuzinu“ sa stilom inspirsanim luksuznim vozilima iz 30-tih godina prošlog vijeka i impresivnim limuzinama koje koriste diplomate i šefovi država. Ovakav stav je za sada pomalo nejasan, ali Palladium bi se pored svega toga trebao pohvaliti i ovjesom dizajniranim za terensku vožnju, što prema mišljenju mnogih neće biti jednostavno.

 

Proteklih godina je ova italijanska kompanija objavljivala zanimljive projekte, kao što je bio neobično stilizovani SUV baziran na modelu RAM 1500. Za sad još uvijek nije poznato da li će Palladium biti izrađen od već postojećeg modela ili će to biti samostalan projekat, ali bez obzira na sve biće izređen u ograničenom broju primjeraka i cijena će bez sumnje biti visoka...

Datum objave: 02/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook