Naslovna > Automobili > Škoda > Vizion X > Najavljen urbani crossover
FOTO GALERIJA (3)

Škoda Vision X

Najavljen urbani crossover

Najavljen urbani crossover je Škodina verzija Seat Arone koja će se sigurno pojaviti na tržištu, ali česi su odlučili prvo da pokažu to vozilo kao koncept imena Vision X.

Biće napravljen na MQB A0 platformi poput Arone i T- Rocka, a kao moguća imena novog modela spominju se Amiq ili Anuq. Najavljeno je učešće koncepta na Geneva Motor Show 2018, ali iz kompanije su već pokazali skice i otkrili neke  detalje o ovom „show car“ vozilu. Vision X podsjeća na Kodiaq sa sličnom prednjom rešetkom hladanjaka, svjetlosnim grupama u dva dijela i ojačanju prednjeg odbojnika po uzoru na Kodiaq Scout. Krov je obojen u crno, a sa strane se nalaze nosači prtljaga u srebrnoj boji. FlexGreen boja i veliki naplaci od 20 inča zaokružuju vanjski izgled koncepta. „Unutrašnji dekor definiše novi dizajnerski jezik“ kažu iz Škode objašnjavajući ergonomsku instrument tablu i kristalno staklo pokazano na skicama.

 

O datumima proizvodnje produkcijskog modela je rano govoriti, ali po nekim pokazateljima očekuje se pojavljivanje VW T- Crossa u drugoj polovici 2018. godine, pa bi Škodin model vjerovatno došao na tržište u 2019. godini

Datum objave: 06/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook