Naslovna > Vijesti > Najlakši model u klasi

Novi Mercedes Benz C – Klasa

Najlakši model u klasi

Iako će tek da bude predstavljena u januaru, na sajmu automobila u Detroitu, ovaj automobil već možemo da bidimo na ulicama...

Iako je unutrašnjost nove generacije modela Mercedes Benz C – Klasa već otkrivena i to još u oktobru mjesecu, premijera ovog automobila je najavljena za januar mjesec, odnosno za sajam automobila u Detroitu. Međutim, iako je premijera tek za koji mjesec, ovaj automobil već možemo da vidimo na ulicama bez maske, u njegovom originalnom izdanju.

 

Dizajnerski koncept veće S – Klase je preuzeo i ovaj model, što je vidljivo na bokovima karoserije. Uz to, zadnja svjetla su takođe izuzetno slična. Prema informacijama koje su već dostupne u javnosti, nova C – Klasa će biti najlakši model u svojoj klasi, sa svega 1370 kilograma.

 

Što se pogonske game tiče, tu će da budu motori sa četiri, šest i osam cilindara, a za ljubitelje malo brže vožnje, dobra bijest je da će biti dostupni i turbo benzinci zapremine 1.6, 2.0 i 3.0 litara. Što se dizelskog pogona tiče, biće dostupan 1.6 dCi motor od Renaulta, kao i turbodizelaš zapremine 2.14 litara. Mjenjači će da budu šestostepeni manuelni ili devetostepeni automatski.

 

U prodajnim salonima ovaj automobil možemo da očekujemo iduće godine, u avgustu mjesecu.

Datum objave: 20/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook