Naslovna > Automobili > Toyota > Corolla > Najpoprodavaniji Toyota u najatraktivnijem izdanju

Toyota Corolla Cross stigla u BiH

Najpoprodavaniji Toyota u najatraktivnijem izdanju

Dvanaesta generacija Corolle, ali prva u SUV formatu zvanično započinje nastup na bh. tržištu. Domaćoj javnosti predstavljena je polovinom u sarajevskom Toyota prodajno-servisnom centru „Bunjo“, nakon čega je i zvanično postala dostupna bh. kupcima...

Toyota je dugo najavljivala SUV izdanje svog najpopularnijeg automobila, a nedugo nakon plasmana Corolle Cross isti model stigao je i u bh. salone. Dvanaesta generacija Corolle od sada se nudi i u SUV formatu i sa sobom nosi pregršt noviteta, zbog kojih predstavnici Toyote s puno nade posmatraju ovaj model.
- Ovo je prvi Toyotin automobil sa petom generacijom hibridnog pogona. To naglašavamo jer se u verziji „peta generacija“ vidi tradicija hibridnog pogona duga skoro trideset godina, a kroz evolucijski put je unaprijeđen toliko da nudi novi doživljaj vožnje hibrida i nove, jače vozne karakteristike. Koncepcijski gledano riječ je o vozilu koje svojim dimenzijama popunjava prazninu između CHR-a i RAV4, a tako je i sa ponudom pozicioniran na tržištu. Kod nas će na početku prodaje biti ponuđena dva pogonska sklopa sa pogonom na prednje točkove ili 4x4. U ovom trenutku oni su dostupni samo sa motorom od dva litra zapremine, a sljedeće godine očekuje se prinova u paleti motora, odnosno verzija sa 1,8-litarskim agregatom – objasnio je Damir Višošević, direktor Toyota BiH.

 

 

 


Predanim radom kadra Toyote tržište BiH se ni najmanje ne odvaja od ostalih evropskih tržišta. Stoga će kupcima na izbor biti data četiri tradicionalna paketa opreme, a svi sigurnosni sistemi će uredno raditi i na našim cestama. Prema tome, Corolla Cross će ponuditi sve što je ponuđeno u ranijim modelima, ali i više jer sa novim modelom proširena je lista asistenata.

 

 

 

 

 

 

– Sada je sigurnost putnika unaprijeđena sa još tri sistema u paleti. To su sistemi koji pomažu u slučaju da vozač izgubi svijest tokom vožnje i koji će vozilo samo zaustaviti. Tu je i prošireni sistem pomoći pri parkiranju vozila, a u slučaju izlaska iz vozila poslije parkiranja, ukoliko imate nešto u mrtvom uglu, vozilo vam u prvom trenutku neće dozvoliti da otvorite vrata, znači da bi vas zaustavilo u toj cijeloj priči – objasnio je Damir Višošević.

 

 

 

 

U ovom trenutku cijene Corolle u Cross izdanju kreću od oko 72.000 KM za ulazne modele, a u zavisnosti od opreme i pogona cijena se može povećati do 86.000 KM sa trenutnim carinskim uslovima i trenutnom carinskom politikom Bosne i Hercegovine. Važno je istaći da Toyota, osim što je produžila period garancije na 10 godina za sva svoja vozila, sada nudi i jedinstveni paket sigurnosti na cesti sa garancijom na pneumatike u istom tom trajanju, čime se još jednom izdvaja od konkurencije.

Datum objave: 20/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook