Naslovna > Automobili > Mini > Countryman > Najveći i najsnažniji Mini do sada

Mini Countryman JCW

Najveći i najsnažniji Mini do sada

Najmoćnije izdanje nove generacije Countrymana pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji pruža impresivnih 316 konjskih snaga...

Nedugo nakon predstavljanja nove (treće) generacije crossover/SUV modela Countryman, koji će se kretati isključivo uz pomoć elektromotora, Mini je otkrio najnovije i najsnažnije izdanje, koje tradicionalno nosi oznaku JCW (John Cooper Works). Ovo izdanje donosi poboljšanu verziju prepoznatljivog turbobenzinskog motora iz prethodne generacije. Novi Countryman je duži za 13 centimetara, viši za osam centimetara, čineći ga najvećim Minijevim modelom do sada. Kupci koji se odluče za JCW verziju mogu uživati u dorađenom dvolitarskom četverocilindarskom turbobenzinskom motoru sa snagom od 316 konjskih snaga, što je povećanje od 10 konjskih snaga u odnosu na prethodnu verziju. Poboljšan je i adaptivni sistem pogona na obe osovine (ALL4), a snaga ovog motora omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5,4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h. Za prenos snage na podlogu zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač.

 

 

 


Iza svježe dizajniranih 19 ili 20-inčnih dvobojnih aluminijskih naplataka ističu se impozantne crvene kočne čeljusti, usklađene sa odgovarajućim disk-pločicama i prostranim bušenim diskovima, garantujući efikasno zaustavljanje Minijevog crossovera. U tamnoj unutrašnjosti sa sportskim sjedištima, obogaćenoj crvenim detaljima, centralno mjesto zauzima okrugli OLED displej instrument table, integrisan sa multimedijalnim sistemom kompatibilnim sa Android Auto i Apple CarPlay aplikacijama. Za upravljanje raznim funkcijama vozila tu su fizički tasteri ispod displeja, uz dodatak nekoliko korisnih programa pod imenom Mini Experience.

 


Prve jedinice najvećeg i najmoćnijeg Minija do sada trebale bi se pojaviti u prodajnim salonima tokom prvog dijela naredne godine.

Datum objave: 09/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook