Naslovna > Automobili > Citroen > DS3 > Najznačajniji modeli na jednom mjestu

Paris Motor Show

Najznačajniji modeli na jednom mjestu

Ovogodišnji Salon automobila u Parizu koji se dešava u Porte de Versaillesu od 29. 09. do 14.10. ugostit će najveće proizvođače automobila na svijetu, koji će pokazati neke od svojih najznačajnijih modela ove godine

Europska autoindustrija je u krizi već neko vrijeme, no i pored toga „Grad svjetlosti“ će i ove godine ugostiti velike svjetske proizvođače koji će svoje novitete pokazati od 29.09. do 14.10. u Porte de Versaillesu.  Tradicionalno, francuski proizvođači su svoje najznačajnije modele rezervisali za „domaći teren“, pa će Renault u Parizu predstaviti četvrtu generaciju Clia, Peugeot svoj model 208 u GTi izvedbi, a Citroen DS3 Cabrio. 

 

Značajne modele predstavit će i Ford sa novim Mondeom i tri nova SUV-a, dok će Jaguar  pokazati dugoočekivanu produkcijsku verziju  modela F-Type. Zanimljivo će biti i na štandu Mazde gdje će se naći potpuno nova „šestica“ u salonskoj i karavanskoj izvedbi,  dok će Cadillac predstaviti svoj novi ATS.  Europsko tržište je posebno po popularnosti hatcback kompaktnih vozila kojih se prošle godine prodalo u količini od 3 miliona primjeraka, pa će upravo zbog toga neki proizvođači u Parizu predstaviti neke od značajnih predsavnika C segmenta.  Prije svih, tu je Golf 7, koji u vanštini izgleda kao facelift model aktuelne „Šestice“, no ispod karoserije stvari su potpuno drugačije jer je novi Golf izrađen na potpuno novoj MQB platformi.  Istu platformu koristi i novi  Seat Leon, koji će također biti prikazan u Parizu, iako je Seat značajno promjenio izgled svog modela kako bi podigao prodaju.  Toyota je za razliku od VW-a, uradila potpuno suprotnu stvar, ne mjenjajući strukturu Aurisa ali mu je značajano izmjenila izgled.  Na izložbenom prostoru Opela naći će se osvježena Astra u nekoliko izvedbi, potom novi model Adam a po nekim najavama vjerovatno i Meriva i Insignia.  Kao  na svakom ozbiljnom salonu automobila i u Parizu će se naći mnoštvo konceptnih automobila. Posebno su zanimljivi  Peugeotov Onyx i Smartov ForStars CUV. Značajna je i činjenica da će McLaren u Parizu predstaviti  nasljednika modela F1, nakon dugih 20 godina. 

Datum objave: 17/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook