Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Ne opada potražnja za superautomobilima

Ferrari

Ne opada potražnja za superautomobilima

Italijanski proizvođač luksuznih i performantnih automobila ia sebe imao je veoma uspješnu godinu sudeći prema prodajnim rezultatima i ostvarenom prihodu...

Odličan poslovni uspjeh u 2021. godini koji su ostvarili u Ferariju, još jedan je od pokazatelja da krize koje su obilježile prethodnu godinu nisu dotakle sloj najbogatijih stanovnika planete zemlje. Naime Ferrari je samo jedan u nizu premium brendova koji su prošle godine imali odličan premium rezultat, kao i između ostalih, Rolls Royce, Porsche itd. Italijani su u toku prethodne godine ostvarili ukupno 11.155 prodaja na svim tržištima širom svijeta, ovaj rezultat bolji je za 22% u ondosu na 2020. godinu, ali je bolji i za 10% u odnosu na 2019. godinu, prije početka krize epidemije Covid-19 virusa.  Bolji prodajni rezultat pokazuje da su krize u segmentu superautomobila prošlost, ili ih nije ni bilo.

 

 

 

 

 


Trenutno nema podataka o tome koliko su konkretni modeli brenda ostvarili prodaja, ali je dostupan broj isporučenih modela po geografskim makrotržištima. Tako je na teritoriji Evrope, Afrike i Bliskog Istoka isporučeno oko polovine od ukupnog broja prodanih modela, konkretno 5.492 primjerka, te je zabilježen rast od 14% u odnosu na prethodnu godinu. U zapadnoj Hemisferi prodan je 2.831 primjerak, uz rast od 22%. Najveći rast zabilježen je Kini, gdje je iporučeno 899 primjeraka, ali uz rast od čak 97% u odnosu na 2020. godinu. Na kraju javnost je saznala i ukupan godišnji primjer brenda, koji iznosi 4.27 milijardi eura, što je gotovo za jednu četvrtinu više u odnosu na prethodnu godinu, ali i za 13.1% u ondosu na 2019.

Datum objave: 03/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook