Naslovna > Automobili > Nissan > Leaf > Nissan Leaf u službi čuvara zakona

I ostrvska policija obogatila svoj vozni park

Nissan Leaf u službi čuvara zakona

U proteklih mjesec dana, internet su preplavile fotografije skupih sportskih automobila u službi policije Dubaija. Sa druge strane, Engleska policija je ekonomičnija i skromnija...

U proteklih mjesec dana, svjedočili smo koliko je internet zapravo bio preplavljen fotografijama sportskih skupocjenih automobile kojima su vlasti u Dubaiju obogatile policijski vozni park. Mišljenja javnosti su bila podjeljena, ali činjenica je da je ova vijest odjeknula u cijelom svijetu. Sa druge strane, u Velikoj Britaniji, policija je takođe odlučila da obogati svoj vozni park, ali ipak malo jednostavnijim i ekonomičnijim automobilima, koji će bez problema moći da se suoče sa kriminalcima.

 

Naime, kompanija Nissan je ostrvskoj policiji isporučila tridesetak primjeraka modela Nissan Leaf, koji će da budu raspoređeni po većim gradovima.  Riječ je o elektromobilu, koji je dugačak 4445 mm, širok 1770, i visok 1550 milimetara. U karoseriji ovog elektroautomobila smještene su baterije koje se nalaze u podu automobile.

 

Elektromotor razvija snagu od 80kW, a maksimalna brzina ovog “čuvara zakona” iznosi 140 km/h

Datum objave: 21/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook