Naslovna > Automobili > Citroen > C4 > Nova GAMA

CITROËN C4

Nova GAMA

CITROËN C4 druge generacije uzor je u klasi kad je riječ o udobnosti, a osavremenjen je novim svjetlosnim potpisom, korisnim tehnologijama i motorima najnovije generacije ...

Ovaj brand planira da u 2015. godini potvrdii svoj položaj kompaktne limuzine ugodne za vožnju i boravak. Glavne odlike biće mu otmen dizajn, udobnost i odlična vozne karakteristike. Sposobnost marke CITROËN ogleda se u spoju kreativnosti i tehnologije kako bi se dobila kompletna udobnost.

 

Kada je riječ o novom modelu Gama CITROËN C4 posjeduje novi svjetlosni potpis koji zahvaljujući dnevnim LED svjetlima osnažuje izražajnost prednjeg dijela, a zadnja strana se zbog svjetala s 3D efektom čini dinamičnijom. Novina je i unutrašnjost s novim presvlakama i pojednostavnjenom armaturnom pločom s novim 7 tabletom osjetljivim na dodir u sredini. U kabini je osjećaj ugodnosti istaknut zvučnom izolacijom koja je uzor u svojoj klasi, udobnošću sjedala, prednjim masažnim sjedalom i velikim panoramskim krovom s električnim sjenilom za sunce. Zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2,61 m, djeljivoj zadnjoj klupi i obimu prtljažnika od 408 litara, CITROËN C4 nudi i izuzetnu prostranost.

 

Svakako treba naglasiti da tehnologije koje pojednostavnjuju vožnju, poput sistema za pomoć pri kretanju na uzbrdici, inteligentnog nadzora prianjanja te sistema za nadzor mrtvog ugla još više doprinose sigurnosti vožnje novim Citroenovim Gama modelom. Tu su i funkciju CITROËN Connect Box (koja uključuje pozive u pomoć i pozive za asistenciju na putu, virtuelnu knjižicu održavanja i uslugu Eco Driving dostupnu putem interneta).

 

Što se motora tiče, u ponudi su trocilindrični Pure Tech motori koji ispunjavaju zahtjeve norme Euro 6. Upareni s tehnologijom Stop & Start te s gumama niskog otpora kotrljanja, imaju vrlo malu potrošnju 4,8 l/100 km uz 110 g CO2u motora PureTech 130 S&S EAT6.
 

Datum objave: 11/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook