Naslovna > Tehnika > Nova generacija, novi logo

Chevrolet

Nova generacija, novi logo

Osma generacija legendarnog sportskog automobila će biti predstavljena tokom narednih mjeseci, a proizvođač je odlučio da ovaj put malo izmijeni zaštitni znak...

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, kompanija je objavila sliku na kojoj se može vidjeti kako će izgledati novi logo koji će se naći na narednoj generaciji Corvette. Zaštitni znak modela Corvette predstavlja spoj stilizovane zastavice kompanije Chevrolet i zastavice koja se koristi u auto-moto trkama.

Podsjetimo da će pomenuti model svoju premijeru imati u julu mjesecu. Chevrolet se potrudio da automobil dobije potpuno drugačiji dizajn u odnosu na prethodnika, međutim osnovna razlika je u poziciji motora. Ispod poklopca motora u osnovnoj verziji će se naći 6,2 litarski V8 koji razvija 507 konjskih snaga, a koji će biti smješten centralno, za razliku od ranijih modela, kod kojih se nalazio u prednjem dijelu vozila. Za prenos snage na zadnje točkove je zadužen osmobrzinski mjenjač, a ljubiteljima brze vožnje će se svakako svidjeti i stilski elementi koji su prisutni na dolazećoj generaciji.

Datum objave: 29/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook