Naslovna > Automobili > Citroen > C5 X > Nova ograničenoj serija Hypnos

Citroën C5 X

Nova ograničenoj serija Hypnos

C5 X Hypnos Hypnos je sada dostupan za narudžbu. Prva vozila bit će isporučena kupcima početkom 2024. godine...

Citroën predstavlja ekskluzivnu seriju C5 X pod nazivom "Hypnos," koja kombinuje najbolje karakteristike modela C5 X u pogledu stila i udobnosti. Ova ograničena serija dobila je ime po grčkom bogu sna, Hypnosu, čije ime asocira na izuzetnu udobnost u automobilu koja omogućava potpuni opuštanje. Vožnja u Citroën C5 X Hypnos poziva na trenutke odmora i opuštanja, istovremeno vas održavajući potpuno svjesnim okoline. Citroën ovim imenom takođe želi naglasiti kontrast između spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda automobila, kao i između svjetla i tame. Spoljašnji dizajn automobila C5 X Hypnos karakteriše tamna, gotovo ponoćno plava boja, dok unutrašnjost prožima svjetlost i jasnoća. Automobil C5 X Hypnos pruža iskustvo vožnje koje umiruje i donosi osjećaj spokoja. Spoljni izgled vozila C5 X Hypnos ističe se potpuno novom i izuzetno elegantnom plavom bojom "Eclipse," koja je dodatno obogaćena infracrvenim grafičkim elementima. Unutrašnjost automobila je osmišljena kako bi stvorila svijetlu i prostranu atmosferu koristeći prepoznatljive boje i materijale.

 

 

 


Unutrašnjost je svijetla i prozračna, karakteristična za model C5 X te potiče mir i bezbrižnost. Svijetli i topli materijali doista su skladno usklađeni i pojačavaju ideju ugode u vozilu, što je tipično za Citroënove modele. Ovakav ambijent unutrašnjosti odnosi se i na sjedišta presvučena svijetlom perforiranom kožom koja je ukrašena karakterističnim motivom Citroënove dvostruke strelice i smatra se simbolom pažnje. Bočna ojačanja takođe su izrađena od kože u istoj boji, dajući sjedištima vrlo strukturisan, horizontalan izgled, čineći ih širima i još udobnijima. Gornji dio sjedala i naslona za glavu ukrašeni su sivim Alcantara materijalom koji pruža mekoću i toplinu na dodir. Dizajn sjedala dodatno je naglašen elegantnim ukrasnim šavovima, a s unutrašnje strane naslona nalazi se i infracrveni natpis Hypnos.

 


Svijetla harmonija prožima i centralni naslon za ruku, bočne strane konzole i panele vrata, koji su presvučeni ovom svijetlom bojom u kombinaciji s ugodnim TEP materijalom. Paneli vrata takođe se mogu pohvaliti originalnim ukrasnim šavovima s motivom dvostruke strelice. Dekoracija Karuun® s efektom svijetlog drveta, koja daje dašak prirode i luksuza panelima vrata i armaturnoj ploči, pruža osjećaj topline u ionako svijetloj unutrašnjosti. C5 X obuhvata najbolje od Citroënove stručnosti na području dobrog osjećaja, objedinjeno u velikoj limuzini za duge relacije koja poziva na bezbrižna putovanja. Od izuzetno dobro osvijetljenog prostora za putnike, sjedišta Citroën Advanced Comfort® za mekano, dinamično i udobno sjedenje do luksuznog putničkog prostora, sve nagovještava opuštajuću atmosferu. C5 X s priključnim hibridnim motorom 225 serijski je opremljen aktivnim vješanjem Citroën Advanced Comfort koji nudi iznimnu udobnost i istovremeno osigurava užitak u vožnji.

Datum objave: 21/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook