Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Nova skica iz profila

Nova Kia Carnival/Sedona

Nova skica iz profila

U enterijeru se može smjestiti osam putnika, koji će na raspolaganju imati odličan komfor...

Prije nedjelju dana, kompanija Kia je objavila prvu fotografiju nove, nadolazeće generacije modela Carnival, koji se na nekim tržištima prodaje i pod imenom Sedona. Pred nama je potpuno nova slika, koja nam ovaj put otkriva profil automobila, te zadnje svjetlosne grupe. Ovo novo MPV vozilo može se pohvaliti atraktivnim dizajnom, te izuzetno neobičnom ravnom linijom krova, i pasivnim zadnjim vratima.

 

U putničkoj kabini se može smjestiti osam putnika, koji će na raspolaganju imati vrhunski komfor te mnoštvo pregrada za sitnice. Pored toga, Kia nam je svakako pripremila i novu generaciju multimedijalnog sistema. Prema informacijama koje su nam zasada dostupne, nova Kia Carnival/Sedona, imaće potpuno novo oslanjanja.

 

Pod haubom ovog automobila nalaziće se šestocilindarski benzinski motor sa sistemom direktnog ubrizgavanja goriva u Gasoline Direct Injection, odnosno GDI. Ipak, za neke konkretnije slike moraćemo da sačekamo još neko vrijeme, tačnije do sajma autombila u Njujorku, kada će Kia premijerno da predstavi ovaj novi MPV. 

Datum objave: 11/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook