Naslovna > Automobili > Renault > Megane > Nove fotografije električnog SUV-a

Renault Megane E-Tech Electric

Nove fotografije električnog SUV-a

Francuski proizvođač je na Renault Talk konferenciji prikazao nove teaser fotografije svog električnog crossovera Megane E-Tech Electric koji će se naći u proizvodnji 2022. godine...

U Renaultu su novi model premijerno prikazali u obliku koncepta, za koji je direktor kompanije Luca de Meo obećao da izgleda 95% poput budućeg serijskog modela. Koncept je dobio ime Megane eVision, ali se prema novim podacima očekuje da će serijski model promijeniti naziv u Megane sa dodatkom E-Tech, koji nose novi električni i elektrifikovani modeli francuskog proizvođača. Prikazane su tri teaser slike koje uključuju dio zadnjeg kraja automobila na kojem se ističe novi logo brenda, dok ostale dvije prikazuju elemente enterijera, kao što su veliki vertikalno postavljeni displej infotainment sistema i digitalna instrument tabla. Megane E-Tech Electric će biti prvo vozilo francuskog proizvođača konstruisano na novoj CMF-EV platformi Renault-Nissan-Mitsubishi Alijanse, koja će biti korištena za dolazeći Nissanov SUV Ariya.

 

 


Karakteristike bi trebale ostati slične konceptnom modelu sa baterijama od 60 kWh, maksimalnim dometom od 450 km i agregatom koji raspolaže sa 218 KS. Kada je Megane E-Tech prvi put uočen pod kamuflažom, bilo je jasno da dizajnerski neće biti vezan za standardni model Meganea. Ime Megane veže novo vozilo za segment i istoriju brenda, ali će verzija sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem i dalje ostati u ponudi. Hibridna tehnologija E-Tech će doživjeti dodatna poboljšanja u budućim modelima iz segmenata C i D, prvenstveno u pogledu efikasnosti i voznih osobina. Proizvodnja Meganea E-Tech Electric bi se trebala odvijati zajedno sa najavljenim električnim Renaultom 5, a sedam elektrifikovanih modela C i D segmenta biće predstavljeno do 2025. godine.

Datum objave: 07/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook