Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Novi BMW 4 Cabrio

Službene fotografije

Novi BMW 4 Cabrio

Ukoliko pogledate malo bolje, primjetićete da se vanjski dizajn nije promjenio u odnosu na onu, coupe verziju...

BMW je konačno javnosti predstavio službene fotografije svog modela 4 u cabrio izvedbi, koje su se pojavile nešto malo prije održavanja ovogodišnjeg Salona automobila u Los Angelesu, kada je i zakazana njegova premijera. O tehničkim podacima zasada tek može da se spekuliše, jer oni još uvijek nisu objavljeni, ali ono što se zasada nagađa jeste da se oni neće mnogo razlikovati od onih u coupe verziji.

 

Pogonski agregati će uključivati 2.0 litarsku četvorocilindarsku turbo jedinicu od 240 „Konja“, te 3.0 litarski šestocilindrični agregat od 300 KS. Sa ovim agregatom, BMW 4 Cabrio moći će da ubrzava do 100 km/h za 5.5 sekundi, a krajnja brzina mu je elektronski ograničena, te iznosi 250 km/h.

 

Što se samog vanjskog dizajna tiče, on se nije mnogo  mjenjao u odnosu na onu coupe verziju, osim pomičnog, metalnog krova, pa je zbog toga automobil gotovo ostao isti. Krajem novembra mjeseca očekuje na sajam automobila u Los Angelesu, pa vjerujemo kako će nam tada biti dostupno više informacija o ovom automobilu. 

Datum objave: 09/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook