Naslovna > Automobili > Renault > Zoe > Novi član privredne linije

Renault Zoe Van

Novi član privredne linije

Renault Zoe Van pridružiće se liniji električnih komercijalnih vozila u toku ove godine...

Zoe Van je kreiran jednostavnim izmjenama „civilnog“ modela – zatamnjivanjem zadnjih prozora i uklanjanjem zadnje klupe kako bi se oslobodio prtljažni prostor. Zoe Van pokreće isti paket baterija od 52 kWh i električni motor R110 od 108 KS. Autonomija je deklarisana na 400 kilometara sa jednim punjenjem prema WTLP testu, pri 50% tovarnog opterećenja i vozačem od 75 kg.

 

 

 

 

Punjenje preko jednosmjerne utičnice od 50 kW omogućava punjenje baterije na kapacitet od 80% za 70 minuta, a 30 minuta na punjaču je dovoljno za autonomiju od 145 kilometara. Punjač od 22 kW može naputniti potpuno praznu bateriju za tri sata.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoe Van je dostupan u dva nivoa opreme: Buisness i Buisness+, a obje varijante imaju mogućnost brzog punjenja. Standardna oprema uključuje 10-inčnu TFT instrument tablu, 7-inčni infotaiment sistem sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, manuelni klima uređaj, električne prednje prozore, grijane električno podesive retrovizore, automatska svjetla i brisače, LED svjetlosne grupe, 15-inčne čelične naplatke i USB utičnicu.

 

 

 

 

 

 

 

Buisness+ paket uključuje još i satelitsku navigaciju, bežični punjač telefona, zadnje parking senzore, zadnju parking kameru, upozorenje o izlasku iz vozne trake, automatski klima uređaj, električno podesive grijane retrovizore i 16-inčne aluminijumske naplatke. Renault Zoe Van dostiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 11,4 sekunde, a brzinu od 50 Km/h za 3,9 sekundi. Kao i kod standardnog modela garancija na vozilo iznosi pet godina ili 160.000 pređenih kilometara. a garncija na bateriju je osam godina ili 160.000 kilometara. Servisiranje se vrši jedom godišnje ili svakih 30.000 pređenih kilometara.

Datum objave: 17/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook