Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Novi Clio RS Gordini

Na tržištu vjerovatno iduće godine

Novi Clio RS Gordini

Izvori navode kako će ovaj model da bude zaista atraktivan, te kao takav dostupan u četiri različite boje...

Prema najnovijim informacijama, čini se kako će Renault veoma brzo da lansira novi Clio Rs Gordini već iduće godine. Automobil će da koristi vrhunsku Cup šasiju spuštenu za 10 milimetara te 18 – inčne aluminijumske feluge.

 

Isti izvori govori kako će ovaj model biti dostupan u četiri boje: ledeno bijela sa plavim prugama, Gordini plava, plamenasto crvena sa bijelim pruga i Plantium siva sa Gordani plavim prugama. Poklopci spremnika za gorivo biće bijeli ili crni, dok će putnička kabina da bude opremljena Recaro Sportster sjedištima, koji će da budu presvučeni crnom kožom.

 

Uz sve to, unutrašnja kabina posjedovaće mnogo atraktivnih detalja, uključujući aluminijumske papučice, tepihe sa Gordini oznakom, te umetke od ugljeničnih vlakana, R – Link sisteme sa RS monitorom, zaštitne pojaseve u plavo –crnoj boji, kao i upravljač koji će da bude presvučen kožom.

 

Ovaj automobil će najvjerovatnije da bude pogonjen sa 1.6 litarskim turbo motorom, koji će da pogoni 230 KS, koji razvija 285 Nm obrtnog momenta. Za razliku od aktuelnog Clio RS modela, nova Gordani verzija biće lakša za 25 kilograma.

 

Ubrzanje do 100 km/h ovaj automobil će moći da obavi za 5,9 sekundi, dok će maksimalna brzina da iznosi 250 km/h. Cijena ovog modela najvjerovatnije će se kretati od 28.000 eura. 

Datum objave: 30/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook