Naslovna > Automobili > Lancia > Ypsilon > Novi crossover u najavi

Lancia SUV Project

Novi crossover u najavi

Iako ovaj čuveni italijanski brend nudi samo jedan model, prema nepotvrđenim glasinama Lancia bi u bližoj budućnosti mogla izbaciti na tržište kompaktni crossover...

Prema pisanju italijanskih automobilskih medija, slavni automobilski brend sa Apeninskog poluostrva bi u skorijoj budućnosti mogao predstaviti na tržištu SUV model  B-segmenta, kojim bi se osvježila Lancijina gama koju trenutno sačinjava samo vremešni gradski model Ypsilon. Prema istim izvorima, ovaj crossover model bi se sklapao u fabrici gdje se već proizvodi pomenuti Ypsilon koja se nalazi na jugu Poljske u gradu Tychy.

 

 

 

U posljednje vrijeme je u automobilskim krugovima i medijima aktuelna priča oko spajanja PSA i FCA grupacija u jedan zajednički joint venture i u skladu sa tim može se očekivati da novi Lancijin crossover bude postavljen na modularnoj CMP platformi PSA grupacije. Ovakav potez bi omogućio ugradnju hibridnih i potpuno električnih pogonskih sklopova što bi dodatno obogatilo linijsku ponudu.

 

Početkom ove godine bile su aktuelne glasine oko izbacivanja na tržište nove generacije Lancije Ypsilon, koja bilježi veliku popularnost na domaćem, italijanskom tržištu. Ypsilon je uz Fiat Pandu najpopularniji model A segmenta u Italiji, mada jedno tržište je nedovoljno da bi se isplatila investicija u razvoj nove generacije modela, osim ako nije riječ o kineskom.

 

 

Za sada sve ostaje na glasinama i nepotvrđenim informacijama, a ukoliko bi ipak došlo do realizacije projekta Lancia SUV crossovera , predstavljanje bi se moglo očekivati krajem 2022. ili čak početkom 2023. godine...

Datum objave: 24/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook