Naslovna > Vijesti > Novi crossover za salon u Ženevi

Mitsubishi

Novi crossover za salon u Ženevi

U martu mjesecu ove godine Mitsubishi će u Ženevi pokazati sasvim novi crossover, a najava istog je prikazana na teaser fotografiji

Mitsubishi je prikazao teaser fotografiju svog novog crossovera koji još uvijek nema ime (ili ima, ali ga mi ne znamo). Automobil će zvanično biti prikazan na Salonu u Ženevi koji se održava od 8.-18. marta ove godine. Model će pokazati novi dizajnerski izražaj kompanije, te će se budući modeli sa logom Mitsubishija dizajnerski temeljiti na ovom crossoveru. Očekuje se da automobil bude globalan, što znači da će se nuditi na najznačajnijim svjetskim tržištima već u drugoj polovini ove godine. 

 

Teaser fotografija ne otkriva mnogo, pokazuje tek dio prednjeg dijela vozila. Po linijama maske i svjetlsonih sekcija, možemo naslutiti da će model ličiti na  PX-MiEV II Concept prikazan prošle godine na Salonu u Tokiju. Sa druge strane, veliki usisi za zrak u braniku podsjećaju na isti koncept, ali prikazan u prvoj verziji još 2009. godine.  Koncept je bio opremljen hibridnim pogonom, tačnije 2,0-litarskim četverocilindričnim agregatom uparenim sa dva elektromotora snage 81 KS. Zbog ovog se očekuje da će i „neimenovani crossover“ biti hibrid, a da li će imati istu konfiguraciju, vidjećemo na Salonu u Ženevi, a možda i prije jer će Mitsubishi vjerovatno u narednim sedmicama objaviti još detalja o ovom automobilu. 

Datum objave: 20/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook