Naslovna > Vijesti > Novi Fiat 500 prikazan papi Franji

Stellantis

Novi Fiat 500 prikazan papi Franji

Njegova Svetost Papa Franja sastao se sa delegacijom kompanije Stellantis u vezi sa osnivanjem nove kompanije i vrijednostima održive mobilnosti koje odražava model FIAT 500...

Delegacija kompanije Stellantis posjetila je Vatikan danas, predvođena predsjednikom kompanije Stellantis Džonom Elkanom, izvršnim direktorom Stellantis-a Karlosom Tavaresom i Olivijeom Fransoaom,  predsjednikom brenda Fiat. Papa Franja primio je delegaciju, koja mu je predstavila svrhu i vrijednosti kompanije Stellantis, njenu posvećenost održivoj mobilnosti, kao i model Novi FIAT 500. Osnivanje kompanije Stellantis označava početak novog poglavlja, pokrenutog spajanjem dva proizvođača automobila, oba sa dugom tradicijom, poznatim brendovima i velikim uspjesima, koji su blisko povezani sa raznolikošću i talentom njihovih 300.000 zaposlenih širom svijeta i skupom zajedničkih vrijednosti koje će predvoditi novi projekat na njegovom putovanju: integritet i etika u svim sektorima poslovanja i u cijelom lancu vrijednosti. Jednostavno rečeno – društvena odgovornost.

 

 


Ove vrijednosti mogu se pronaći u DNK modela Novog Fiat 500, proizvedenog u Italiji u fabrici Mirafiori u Torinu, simbolu promjene ka održivijoj, zajedničkoj, bezbjednijoj i pristupačnijoj mobilnosti za sve. U njenoj srži je briga za životnu sredinu i poruka da se podstiču odgovorni izbori i ponašanja, kao i poziv na djelovanje kako bi se stvorila bolja i održivija budućnost za buduće generacije.

Datum objave: 25/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook