Naslovna > Automobili > Renault > Symbioz > Novi kompaktni SUV

Renaultov Symbioz

Novi kompaktni SUV

"Symbioz" (francuski: symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) označava suživot, što je vrijednost duboko usađena u Renaultovu DNK i njegov slogan "vozila za život" (francuski: voitures à vivre)...

Kompanija Renault je službeno objavila ime svog novog kompaktnog porodičnog SUV-a - Symbioz. Naziv odražava novi dizajnerski pravac marke, dok sam model spaja užitak u vožnji s naprednom unutrašnjošću i ekonomičnim motorom E-Tech Full Hybrid 145. Ovaj model predstavlja Renaultov nastavak osvajanja C-segmenta i dodatno pojačanje u njihovoj širokoj ponudi vozila, osmišljenoj da zadovolji potrebe različitih kupaca. Takođe je potvrđeno da će Symbioz biti službeno predstavljen na proljeće.

 

 

 


Symbioz je oblikovan u skladu s novim dizajnerskim pravcem marke Renault. Sa dužinom od 4,41 metara, ovaj novi SUV je najkompaktniji hibrid u Renaultovoj liniji vozila u C-segmentu. Unutrašnjost je pažljivo dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe cijele porodice, pružajući obilje prostora i veliki kapacitet za odlaganje. Renault je implementirao samo najbolju tehnologiju, uključujući panoramski stakleni krov Solarbay nove generacije, koji koristi tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i omogućuje zatamnjivanje bez potrebe za sjenilima. Takođe, model je opremljen motorom E-Tech full hybrid snage 145 KS u vozilu smanjene mase (ispod 1.500 kg), što poboljšava užitak u vožnji i smanjuje potrošnju goriva.

 


Renault je povezan sa svim svojim kupcima, bez obzira jesu li privatni ili poslovni, i uvijek je spreman ispuniti njihove potrebe. U tu svrhu, marka je osmislila ponudu električnih i hibridnih vozila C-segmenta za Evropu, koja izgleda ovako:

 


E-Tech electric:
Mégane, tehnološki napredan kompakt – 4,20 metara
Scénic, novo električno porodično vozilo – 4,47 metara
E-Tech full hybrid:
Symbioz, kompaktni porodični SUV – 4,41 metar
-Austral, tehnološki napredan premium SUV – 4,51metar
Mégane Conquest, SUV coupé dinamičnog dizajna – 4,56 metara.

Datum objave: 08/02/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook