Naslovna > Automobili > Dacia > Logan > Novi Logan premijerno u Parizu

Dacia

Novi Logan premijerno u Parizu

Dacia bi po svemu sudeći svoju novu generaciju Logana trebala prikazati na Paris Auto Show-u u septembru naredne godine, a na tržištu bi se ovaj model trebao pojaviti početkom 2013. godine

Europski proizvođači automobila se suočavaju sa izuzetno teškim i nepovoljnim stanjem na tržištu uzrokovanim ekonomskim nestabilnostima i krizom u Eurozoni. No, nekim od njih ovakvo stanje odgovara, pogotovo onima koji tržištu nude jeftinije automobile u odnosu na druge. Kada se nema novca, pribjegava se kupovini jeftinijeg.

 

Ova filozofija bi se mogla prenijeti i na automobilsku prodaju, pa se  u narednom periodu očekuje da proizvođači jeftinijih automobila u nadolazećem periodu preuzmu određeni broj kupaca skupljih marki. Dacia će biti jedan od tih proizvođača, a svoju će poziciju pokušati poboljšati i predstavljanjem novog Logana (u Rusiji Renault Logan). Premijera bi se trebala desiti na Paris Auto Show-u u septembru naredne godine, a na fotografiji su renderi kako bi automobil trebao izgledati. Sudeći po fotografijama novi Logan će imati mekše linije, novi gril i atraktivnija svjetlosna tijela. Pored Logana, Dacia ce u narednom periodu predstaviti i dugo očekivani MPV Lodgy, kojeg već promoviše slavni Alain Prost utrkama na Andros Trophy šampionatu. 

Datum objave: 23/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook