Naslovna > Vijesti > Novi model 500

FIAT predstavio

Novi model 500

U italijanskoj kompaniji kažu da je novi model Fiata 500 doživio čak 1.800 dizajnerskih promjena, što se na prvi pogled baš i ne može primijetiti ...

Međutim ovaj mališan je suštini temeljno osvježen, a među promjenama su redizajnirana prednja svjetla koja sada izgledaju dinamičnije, a tu je i zanimljivo rješenje prednjih dnevnih svjetala za koja je korištena LED tehnologija. Nove su i hromirane lajsne koje se nalaze na prednjem kraju automobila, zajedno sa novodizajniranom maskom hladnjaka. Zadnji dio automobila dobio je redizajnirana kućišta svjetala koja su sada u obliku obruča.

 

Smještaj zadnjeg svjetla za maglu i svjetla za vožnju unazad sada je na rubovima novog odbojnika na kojem mogu biti crni ili hromirani detalji. FIAT je pored minimalnih korekcija na bočnim panelima, za obnovljeni model 500 pripremio nekoliko novih modela 15 i 16-inčnih aluminijskih felgi. Ponuda boja karoserije proširena je dodavanjem dvije nove boje, a za ljubitelje dvobojnih kombinacija u ponudi su opcije crno i žuto, odnosno crno i crveno. Prvi primjerci obnovljenog modela 500 u prodajnim salonima očekuju se početkom jeseni.

Datum objave: 17/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook