Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Novi model u čast pola vijeka postojanja

BMW M4 CSL

Novi model u čast pola vijeka postojanja

Performantni BMW-ov podbrend sa oznakom M naredne 2022. godine proslaviće 50 godina postojanja, u tu čast Bavarci planiraju da predstave dva nova modela M3 CS i M4 CSL...

Poznato je da modeli koji nose oznaku M posjeduju veću sangu, brzinu i bolju aerodinamičnost, isti slučaj biće i sa nadolazećim automobilima, koji će biti predstavljeni naredne godine. Jedan od dva modela primjećen je i fotografisan prilikom kretanja po putevima u Njemačkoj. Na špijunskim fotografijama nalazi se vozilo pod kamuflažnom maskom, ali vidljivi su određeni dijelovi dizajna. Tako će nadolazeći M4 CSL ponijeti isti oblik maske hladnjaka, ali sa pridodatim novim Y elementima, na ovoj postavci nalaziće se i oznaka M4, koja će jasno govoriti o kojem modelu je riječ.

 

 

 

 

 

Promjene na naličju vezuju se za redizajnirani branik, koji dodaje agresivniji stil sprijeda. Arhitektura osvjetljenja za sada izgleda nepromjenjeno, iako postoje glasine da će novi M4 dobiti redizajn farova i svjetlosnih jedinica. Što se tiče stražnjeg dijela, svjetlosni sklopovi će takođe ostati nepromjenjeni, dok će najznačajnije novine donjieti izmjenjeni spojler, koji se nalazi na poklopcu prtljažnika. Novi M4 CSL posjedovaće snažniji agregat od regularne M4 varijante, a ukupna snaga iznosiće 540 KS, dok će biti dostupna isključivo varijanta sa pogonom na zadnje točkove, bez xDrive verzije. Valja napomenuti i to da se prilikom izrade ovog modela koristila velika količina materijala od karbonskih vlakana, kako bi automobil imao što manju težinu. BMW navodno planira započeti proizvodnju M4 CSL u julu 2022. godine, što znači da bi se službena premijera mogla održati u prvim mjesecima sljedeće godine.

Datum objave: 05/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook