Naslovna > Polovni automobili > Alfa Romeo > Tonale > Novi modeli sa manjim ekranima

Alfa Romeo

Novi modeli sa manjim ekranima

Izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato, iznio je buduće planove ovog proizvođača, u intervjuu za jedan francuski automibliski magazin...

Industrija automobila se trenutno nalazi na raskrsnici, i novom poglavlju svoje evolucije, koje sada ide u pravcu elektrifikacije i postepenog napuštanja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Proces prelaska na električni pogon praćen je i drugim trendovima, koji su karakteristični za ovaj zanimljivi period. Te je svakako ugrađivanje sve više tehnološki naprednih sistema, poput digitalnih infotainment sistema i instrument tabli, koji usput dobijaju sve veće dimenzije i tako zauzimaju sve više prostora u kabini.

 

 

 

 

 


Međutim, prema intervjuu koji je nedavno izašao u javnost, italijanski proizvođač Alfa Romeo ima na umu druge planove.Tako je novi izvršni direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato predstavio strategiju za buduće automobile ove italijanske marke. Gospodin Imperato dodao je da će se u kompaniji potruditi da budući automobili vozačima omogućavaju što veću fokusiranost na upravljanje automoibilom, sa što manje ekrana, koji odvače pažnju i tako kvare doživljaj vožnje. "Ne prodajem iPad s automobilom oko njega, prodajem Alfu Romeo", dodao je novi izvršni direktor. Takođe u istom razgovoru, kazao je da će brend slijediti put elektrifikacije, te da će dugo najavljivani i dugo očekivani SUV Tonale, koji bi trebao biti lansiran 2022. godine, doći sa plug-in hibridnom i električnom tehnologijom. Pored mehaničkih performansi vozila i dizajna, kompanija Alfa Romeo će se potruditi da vozačima obezbjedi što bolji doživljaj prilikom vožnje njihovih modela, pa će pored redukcije ekrana koji dekoncentrišu „pilote“, u električnim modelima biti dodani zvukovi koji će dopunjavati nečujni rad električnih agregata. Kako će se ovi planovi sprovesti u praksi, ostaje da se sačeka do sljedeće godine i pojavljivanja SUV modela Tonale. Na koji način će proizvođač implementirati svoje ideje, i da li će vozači dobiti obećani kvalitetan doživljaj prilikom vožnje pokazaće modelna 2022. godina.

Datum objave: 20/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook