Naslovna > Automobili > Bentley > Flying Spur > Novi paket za stogodišnjicu brenda
FOTO GALERIJA (5)

Bentley Flying Spur

Novi paket za stogodišnjicu brenda

Aktuelna generacija Bentley Flying Spur je na tržištu od 2019. godine, a u skladu sa stogodišnjicom kompanije ova luksuzna limuzina dobija Styling Specification paket...

U svijetu luksuznih limuzina Bentley Flying Spur se kotira veoma visoko. Iako raspolaže masom od oko 2500 kg i može da prevozi četvoro putnika u uzvišenom komforu, Flying Spur sa lakoćom može da razvije brzinu od 330 km/h što ga čini najbržom luskuznom serijskom limuzinom na svijetu.

 

 

 

Kao dio novog Styling Specification paketa, Flying Spur dobija ručno izrađeni prednji razdjelnik od karbonskih vlakana, bočne pragove, zadnji difuzor i spojler na poklopcu prtljažnika. Bočni otvori u obliku slova B takođe su zatamnjeni kako bi stilizovali sportski izgled. Linije karbonskih vlakana su unakrsno isprepletene u 2x2 strukturi, a tu su i 3D metalne oznake brenda naprijed i nazad. Sistem vazdušnog ovjesa sa tri komore koji je ugrađen u standardni model Flying Spur na ovom paketu ostaje nepromijenjen, tako da je udobnost u vožnji zagarantovana.

 

 

 

Ovu seriju pokreće W26 agregat od 635 KS pri 900 Nm obrtnog momenta zapremine šest litara sa dvostrukim sistemom turbopunjača kao i u standardnom modelu. Ubrzanje od nule do 100 km/h postiže za 3,7 sekundi i razvija maksimalnu brzinu od 330 km/h. Aktivni pogon na sve četiri točka i upravljanje sa svim točkovima i dalje ima veliki značaj u dinamisi vožnje ovog modela.

 

Cijena za Styling Specification paket još nije objavljena, ali se očekuje da bio on mogao „proširiti“ cijenu standardnog modela koja iznosi 187.700 eura...

Datum objave: 27/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook