Naslovna > Automobili > Nissan > Pathfinder > Novi Pathfinder za Salon u Detroitu

Nissan

Novi Pathfinder za Salon u Detroitu

Kako se približava 9. januar i početak Salona u najvećem automobilskom centru SAD-a, Detroitu, tako proizvođači polako otkrivaji svoje adute na ovoj smotri

Salon u Detroitu je jedan od najvećih ali i najvažnijih u svijetu, zbog same činjenice da se dešava u gradu koji je srce američke autoindustrije. Upravo zbog toga, proizvođači na toj smotri izlažu najbolje što imaju i poslu pristupaju maksimalno oprezno. Nissan je saopštio da će u Detroitu predstaviti  novi Pathfinder i električno van vozilo. Pathfinder će biti prikazan u novom svjetlu, sa novim izgledom.

 

Nadamo se da će zadržati svoju prepoznatljivu „kockastost“. Prodaja u SAD-u novog Pathfindera počet će u drugoj polovini naredne godine.Za drugo vozilo Nissan još uvijek nema ime, ili ga pak samo nije saopštio. Međutim zna se da se radi o električnom vozilu čija je osnovna namjena prevoz veće količine prtljaga ili pak većeg broja putnika.  Moguće je da se na tom vozilu pojavi i više sjedišta od 5, a iz Nissana navode kako je najveća prednost ovog vozila u odnosu na druge revolucionarna emsijia Co2. 

Datum objave: 16/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook