Naslovna > Automobili > Peugeot > 301 > Novi PEUGEOT 301, dizajniran i opremljen u korak s vremenom

Peugeot

Novi PEUGEOT 301, dizajniran i opremljen u korak s vremenom

PEUGEOT 301 je prvo vozilo posebno razvijeno od strane tržišne marke za automobilski segment B limuzina. Namijenjen je kupcima na međunarodnim tržištima koji su u potrazi za limuzinom s kojom bi naglasili svoj status.

Od njegovog lansiranja u 2012. godini proizvedeno je 360 hiljada ovih vozila širom svijeta . Njegov uspeh se zasniva na prepoznatljivim kvalitetama poput prostranog putničkog prostora i prtljažnika koji su najbolji u ovom segmentu, dinamičkoj upravljivosti koja je rezultat PEUGEOTOVOG stručnog znanja te dizajna prilagođenog lokalnim potrebama.
Kako bi zadovoljili sve veći broj kupaca u ovom strateški važnom segmentu, novi PEUGEOG 301 je obogaćen novim adutima. Karoserija je dizajnirana prema najnovijim dizajnerskim smjernicama marke. Vertikalna prednja ukrasna maska, farovi sliveni s karoserijom i dorađeni detalji utjelovljuju robusnost vozila. Signaturna svjetla zajedno s prednjim LED svjetlima odražavaju tehnologiju kojom je vozilo opremljeno.
Veliki 7-inčni ekran na dodir je ključni element ovog razvoja. Ekran, koji je zbog kapacitativne tehnologije brz i precizan, prikazuje sliku kamere za vožnju unazad i navigacijskog sistema 3D TomTom. Korištenjem funkcije za povezivanje Mirror Screen triple play na ekranu se prikaže i dvostruki sadržaj s pametnog telefona, što predstavlja novitet u ovom automobilskom segmentu.

 


Dinamičku prirodu njegovog podvozja otkriva savremen izbor motora. PEUGEOT 301 je dostupan s trocilindričnim benzinskim motorom PureTech koji je do sada ugrađen u više od milion vozila ove marke po cijelom svijetu. Novina u ponudi je i najsavremeniji automatski mjenjač EAT6  s tehnologijom Quickshift koja je dostupna s benzinskim motorom 1.6L VTi 115 KM. Među dizelskim motorima 1.6L BlueHDi 100 KM nudi rekordnu udobnost u vožnji i potrošnju goriva.

 

 

Datum objave: 25/11/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook