Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Novi Porsche 911 zadržat će nazad ugrađen motor

Porsche

Novi Porsche 911 zadržat će nazad ugrađen motor

Nakom predstavljanja trkačkog modela 911 RSR sa centralno smještenim motorom počele su glasine da će nova generacija 911-ke imati istu konfiguraciju.

Nova generacija najpopularnijeg sportskog automobila svih vremena, Porschea 911, očekuje se krajem 2018. ili s početkom 2019. godine. Da bi se spriječile glasine iz Porschea stižu vijesti da će i potpuno nova generacija ostati u duhu tradicije koja nalaže boxer motore smještene nazad.
Da bi se postigao bolji raspored mase iznad osovina moguće je da će se motor pomaći u krajnju prednju tačku koju će odrediti inženjeri.


Pri tome će se voditi računa o zadnjim sjedištima jer ona moraju ostati funkcionalna. I to je u skladu sa tradicijom. Toga se drži Porsche iako njihovi dizajneri i sami priznaju da se zadnja sjedišta koriste u rijetkim situacijama ili, u mnogim primjercima, nikako. Nije nikakvo iznenađenje ako neko kupi polovan 911 sa zadnjim sjedištima na koje niko nikada nije sjeo.


Ugradnja centralno smještenog motora kao što je slučaj kod Boxstera i Caymana narušila bi imidž 911-ke iako je svima jasno da bi vozne osobine bile savršene. Čuvanje tradicije ipak je najvažnije.
Nova generacija Porschea 911 odmah će se nuditi sa 6 novih boxer m

Datum objave: 15/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook