Naslovna > Vijesti > Novi pristup u budućnosti

Audi Prologue Avant

Novi pristup u budućnosti

Audi je nedavno objavio tehničke detalje i fotografije koncepta Prologue Avant ali ovaj put sa novim idejama oblikovanja …

Iako su nas u Audiju uskratili za informaciju da li će doći do realizacije produkcijske verzije ipak su nam otkrili specifikacije novog modela. Prologue Avant je dugačak 5.110 mm, širina vozila iznosi 1.970, a visina 1.400 mm. Razmak između osovina od 2.990 mm nudi obilje prostora u kabini. Unutrašnjost koncepta, sa 4 odvojena sjedišta, nudi komforan smještaj za 4 putnika i minimalistički dizajniranu kontrolnu tablu.

 

Od 4 ekrana koja se nalaze umjesto uobičajenih dugmića, jedan zamenjuje instrument tablu, dok su ostala 3 osjetljiva na dodir i služe za kontrolisanje funkcija automobila. Osnovnom 3.0 V6 TDI motoru podršku pruža elektromotor koji energiju crpi iz litijum-jonskih baterija od 14,1 kWh. Ukupna, kombinovana snaga hibridnog sistema dostiže 455 ks a obrtni moment 750 Nm, što je sasvim dovoljno da Prologue Avant od 0 do 100 km/h stigne u roku od 5,1 s, prije nego što razvije maksimalnih, 250 km/h.

 

Prologue Avant ima i ekološku ulogu i može da pređe i do 54 km krećući se isključivo na električni pogon, što je dovoljno za kraću vožnju po gradu, gdje je zagađenje od izduvnih gasova konvencionalnih motora i najizraženije.

 

Datum objave: 04/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook